
Domowe owsiane ciasteczka bez cukru
Bardzo lubię robić te ciasteczka, bo są zdrowe i robi je się szybko. Poza tym myślę, że lepiej zjeść co samemu upieczone niż gotowce ze sklepu.
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 jajo
- 1 łyżka miodu
- garść rodzynek/ pestek z dyni / pestek ze słonecznika – tu dowolność dodatków jest duża, każdy dodaje co lubi
- opcjonalnie łyżka mąki kokosowej
Przygotowanie:
Do miski wsyp suche składniki, wymierzaj, dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę formuj dłońmi w placuszki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w 150 stopniach.
Smacznego!
Jeśli spodobał Ci się mój przepis i chcesz docenić moją pracę, polub proszę posta i udostępnij go na facebooku. Dziękuję !
Comments
Wyglądają apetycznie 🙂 uwielbiam takie zdrowe słodkości 🙂
Ja także, są fajną alternatywą dla sklepowych 🙂 pozdrawiam serdecznie!