Pasta z awokado do kanapek

Czasem, zamiast masła, wolę zjeść kanapki z domową pastą. Dziś padło na awokado.

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Awokado umyć. Przepołowić. Wyjąć pestkę. Miękką część wydrążyć łyżką do miseczki. Dodać 2 obrane i posiekane ząbki czosnku oraz pół łyżeczki soli. Skropić paroma kroplami soku z cytryny. Wszystko razem wymieszać za pomocą miksera lub rozgnieść widelcem na gładką masę. Gotowe!

Smacznego!

P1260610

9 komentarzy Dodaj własny

  1. KASIA pisze:

    Dobra też jest pasta z cukinii, przepis możesz znaleźć na moim blogu.

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Dziękuję, poszukam na pewno. Przymierzam się do domowego hummusu, robiłaś?

    2. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Znalazłam, dziękuję 🙂

  2. najprostsze najpyszniejsze 🙂

  3. Ewelina pisze:

    Super pomysł na zdrowe kanapki 🙂 Ja uwielbiam awokado i często gości na moim stole. Świetnie smakuje wraz z jajkami jako pasta jajeczne 🙂

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Z jajkiem nie robiłam jeszcze, na pewno wypróbuję 🙂

  4. dolcevitadolcevita pisze:

    Awocado…dam sie za nie pokroic 🙂 Fajny przepis 🙂

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Dziękuję

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *