
Pasta z awokado do kanapek
Czasem, zamiast masła, wolę zjeść kanapki z domową pastą. Dziś padło na awokado.
Składniki:
- 1 awokado
- 2 ząbki czosnku
- sól
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Awokado umyć. Przepołowić. Wyjąć pestkę. Miękką część wydrążyć łyżką do miseczki. Dodać 2 obrane i posiekane ząbki czosnku oraz pół łyżeczki soli. Skropić paroma kroplami soku z cytryny. Wszystko razem wymieszać za pomocą miksera lub rozgnieść widelcem na gładką masę. Gotowe!
Smacznego!
Comments
Dobra też jest pasta z cukinii, przepis możesz znaleźć na moim blogu.
Dziękuję, poszukam na pewno. Przymierzam się do domowego hummusu, robiłaś?
Znalazłam, dziękuję 🙂
najprostsze najpyszniejsze 🙂
Super pomysł na zdrowe kanapki 🙂 Ja uwielbiam awokado i często gości na moim stole. Świetnie smakuje wraz z jajkami jako pasta jajeczne 🙂
Z jajkiem nie robiłam jeszcze, na pewno wypróbuję 🙂
Awocado…dam sie za nie pokroic 🙂 Fajny przepis 🙂
Dziękuję