Kolacja

Pasta z awokado do kanapek

Czasem, zamiast masła, wolę zjeść kanapki z domową pastą. Dziś padło na awokado.

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Awokado umyć. Przepołowić. Wyjąć pestkę. Miękką część wydrążyć łyżką do miseczki. Dodać 2 obrane i posiekane ząbki czosnku oraz pół łyżeczki soli. Skropić paroma kroplami soku z cytryny. Wszystko razem wymieszać za pomocą miksera lub rozgnieść widelcem na gładką masę. Gotowe!

Smacznego!

P1260610

Comments

6 września 2017 at 19:26

Dobra też jest pasta z cukinii, przepis możesz znaleźć na moim blogu.





15 września 2017 at 08:48

Super pomysł na zdrowe kanapki 🙂 Ja uwielbiam awokado i często gości na moim stole. Świetnie smakuje wraz z jajkami jako pasta jajeczne 🙂



dolcevitadolcevita
10 stycznia 2018 at 18:07

Awocado…dam sie za nie pokroic 🙂 Fajny przepis 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zupa- krem w pomidorów

4 września 2017