
Domowy „chińczyk”
Od czasu do czasu lubię sobie utrudniać życie i jem pałeczkami. Idzie mi to już chyba nieźle, bo większość jedzenia trafia już do buzi .
Składniki:
- filet z kurczaka, ale tak naprawdę może być to schab czy wołowina, co kto lubi
- mieszanka chińskich warzyw- dla osób bardziej ambitnych podaję skład na własną mieszankę: marchew, seler, por, świeży imbir- kroisz w słupki i gotowe
- tłuszcz do smażenia
- własnoręcznie robiony sos sojowy – przepis poniżej
- mąka ziemniaczana
- makaron konjac – a cóż to za wynalazek?
Zainteresowanych zapraszam do lektury:
Przygotowanie:
Mięso – ja robię z piersi kurczaka, kroję na małe kawałeczki, obtaczam w niewielkiej ilości mąki ziemniaczanej i smażę. Mięsa nie doprawiam. Doprawiony będzie sos.
Gotową mieszankę chińskich warzyw ( ambitni sami przygotowują warzywa) dodaję do mięsa i smażę ok 10 minut razem.
Comments
Domowa chińszczyzna jest super! Twoja wygląda apetycznie 🙂
Dziękuję 🙂